Melcisori cu nuca (de post)

de deyutzky in Prajituri, 10 Apr 2012 | 26926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Umplutura:
  • 2 cani jum nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite cacao
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca (de post):

Aluatul:

Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva.

Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom).

Intr-un bol mai mare punem faina, in mijloc adaugam maiaua (drojdia) peste care adaugam si compozitia obtinuta din restul ingredientelor, framantam bine si lasam la crescut cca. 1h-1h jum.

Umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine.

Sirop:

Intr-un castronel amestecam apa, zaharul si romul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2.

Intindem o foaie pe masa de lucru peste care adaugam jum din compozitia de umplutura, rulam foaia ca pe rulada si apoi o taiem felii. La fel se procedeaza si cu a2a foaie.

Dupa ce am terminat de feliat, asezam feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam aprox 20 de minute la crescut.

Le ungem apoi cu siropul obtinut si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, aprox 25 de min la foc mic.

Poftiti la melcisori!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

georgiana24 1

02.02.2013, 20:27

felicitari am incercat acesta reteta si a iesit ceva foarte bun si gustos

deyutzky 1

02.02.2013, 20:39

multumesc georgiana ma bucur ca ti-a placut te pup

Irina909 1

21.10.2021, 14:16

La ce temperatura dam cuptorul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac