Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

de adnia in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 2959 vizualizari

 

Ehehe, dragii mei dragi…iata-ma-s gata si de prima postare sub noul nume…si la noua adresa, care, in paranteza fie spus, sper sa va placa si sa va inspire! Tocmai de aceea, o sa va rog sa-mi lasati si un feedback cu privire la noile schimbari la fata ale casutei mele:)
Si ca sa nu mai lungim vorba, inauguram noul nume cu niste melcisori mediteraneeni de toata frumusetea…si daca nu ma credeti pe cuvant, va invit sa-i incercati si sa va convingeti:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • 1 cana apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 50 ml ulei masline
  • busuioc uscat
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura 

  • 3-4 linguri Baba Ganoush
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • sare dupa gust

Pentru finisare:

  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto:

 

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.
Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut  in prealabil cu furculita.
Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.
Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume