Melci cu umplutura de migdale

de danakarin in Dulciuri, 27 Ian 2013 | 3566 vizualizari

 

Aceasti melci, fie cu nuci fie cu stafide fie cu migdale nu lipsesc din vitrinele brutariilor si sunt foarte indragiti de toata lumea pentru micul dejun. Seamana un pic cu ceea ce noi numim cuib de viespi, dar aluatul e pe baza de branza de vaca. Au iesit un pic mai "bronzate" pentru ca nu am avut decat gem de afine pentru glazura.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g de branza de vaca
  • 100 ml de ulei
  • 80 ml de lapte
  • 75 g de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 500 g de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • faina pentru lucrat aluatul

pentru umplutura

  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 250 g de migdale macinate
  • 50 ml de smantana pentru frisca
  • 1 lingura de rom
  • 30 g de unt
  • 100 g de gem de caise ( eu am pus de afine)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu umplutura de migdale:

Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam  pe masa de lucru. Adaugam branza si framantam totul intr-un aluat elastic pe care  il punem la rece pentru 30 de minute. 

In timpul acesta pregatim umplutura in felul urmator: incalzim mierea fara sa fiarba, adaugam oul si scortisoara, apoi smantana , cele 250 de g de migdale macinate si romul. Topim untul cu care vom unge pe aluatul pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 60 pe 30 cm. Peste untul topit intindem uniform umplutura, rulam aluatul pe lungime si acest sul obtinut il taiem in doua parti egale si il lasam sa se odihneasca la rece inca 30 de min. Incalzim cuptorul la 180 de grade, pregatim o tava cu hartie de copt, si taiem fiecare jumatate de rola in 10 parti egale. Cele  20 de bucati astfel obtinute le asezam la mica distanta una de alta in tava si le coacem timp de 20 de minute . Intre timp incalzim gemul, il trecem prin sita si cu aceasta pasta ungem fiecare melc dupa scurgerea celor 20 de minute de copt. Intruducem din nou tava in cuptor si mai coacem 5 minute. 

TIPS-URI

1

Migdalele pot fi perfect inlocuite de nuci sau alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu umplutura de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Ce buni..Vreau unul!

Geanina87 1

27.01.2013, 23:03

danakarin 1

27.01.2013, 23:32

Multzumesc
Ruxy, schimb melc pe cartof!
Rocsi, cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca si cacao