Gogosi simple

de Sorinnaa in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 4645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

Frecam drojdia cu o lingura de zahar.

Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala.

Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava.

Le mai lasam 20-30 min sa mai creasca.

Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar dupa ce sau mai racit 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu gem, ciocolata, budinca sau ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post