Friptura de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 6733 vizualizari

 

Un inlocuitor delicios al mielului de paste!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (pulpe, muschiulet),
  • ulei Omega 3,
  • sare aromata cu ierburi si usturoi,
  • boia de ardei dulce,
  • foi de dafin,
  • rozmarin,
  • vin alb demisec 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la cuptor la foc incins ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca. Apoi se adauga vinul, se acopera cu foaie de pergament (am renuntat la folia de aluminiu!) si se lasa la foc mic cca. 30 de minute.

Friptura am servit-o cu galuste de cartofi, sos vanatoresc cu ciuperci de padure si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

09.04.2012, 16:56

buna

Panacris 1

09.04.2012, 17:26

Multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

09.04.2012, 21:05

de cand nu am mai mancat!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de iepure cu mazare