Este o mancare dulce picanta foarte savuroasa
1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie
2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia.
3. Turnam supa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa clocoteasca.
4. Micsoram flacara si adaugam bucatile de banane. acoperim vasul cu un capac si lasam bananele sa fiarba pana se inmoaie ( 15 - 20 min)
Preparatul se serveste fierbinte, decorat cu oregano ( in reteta originala este coriandru)
1
Se poate adauga si carne facuta separat - cubulete de vita prajite bine si un pic sarate
2
Pentru a fi de post se poate inlocui supa de vita cu cea de legume