Marmorata cu portocale

de Merisor in Prajituri, 3 Dec 2012 | 4649 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial niste checuri, dar pe parcurs le-am transformat intr-o marmorata cu de toate.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri gem de prune cu nuca
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • coaja de la o portocala
  • esenta de portocala
  • 100 gr nuca macinata
  • 10 liguri faina
  • felii de portocala
  • un varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • Glazura:
  • 2 linguri zahar
  • 50 mL lapte
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmorata cu portocale:

Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt.

Faina o amestecam cu bicarbonatul.

Nuca o macinam.

Separam albusurile de galbenusuri.

Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp lucram cu celelalte.

Ne ocupam de celelalte 4 albusuri pe care le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat 5 linguri de zahar si cele 4 linguri de apa si batem in continuare cu telul.

Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand de data aceasta fara sa mai batem, apoi uleiul.

Din aceasta compozitie dam de-o parte cam 1/3 pe care o amestecam cu cele 4 linguri de gem, cele 2 linguri cacao si 2 linguri de faina.

In compozitia ramasa adaugam coaja rasa de portocala,  si esenta.

Punem pe rand 6 linguri de faina si amestecam incet sa nu se lase compozitia.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si asezam deasupra bucatele mici de portocala.

Eu am folosit o tava de 28/36 cm.

Peste,  adaugam compozitia cu gem si cacao.

Scoatem celelalte albusuri din frigider le batem bine, adaugam treptat 3 linguri de zahar, nuca macinata si 2 linguri de faina, apoi turnam in tava peste celelalte.

Dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa scurgerea timpului si oprirea cuptorului, mai lasam prajitura in cuptor cam 5 minute dupa care dam la rece.

Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un vas, amestecam bine si punem la foc mic pana la omogenizarea acestora, mestecand continuu. Turnam fierbinte peste prajitura si lasam din nou la rece dupa care portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmorata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

03.12.2012, 23:23

imi place cum arata

Sim0na 1

04.12.2012, 08:45

Ai facut o alegere buna!! Tare bine arata marmorata

Merisor 1

04.12.2012, 21:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata