Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar

de nico15 in Pangasius, 7 Noi 2010 | 4655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr de file de Pangasius
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lamaie,
  • sare, piper
  • Coctail Fructe de mare Del Mar
  • 75 gr de unt
  • sare, piper,
  • juice ½ de lamaie,
  • ulei de masline

Sos de citrice:

  • 20 ml de rom
  • Juice 1 lamaie
  • Juice 1 portocala
  • 1 ½ lingura de zahar
  • 1 ½ lingura de miere
  • 50 ml de acetto balsamico
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar:

 

Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare.

Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7 minute, dupa care se scurg si se trag la tigaie in unt, se taie si usturoiul lamele si se adauga sare, piper si se pune si un pic de ulei de masline.

Se taie o portocala in felii subtiri, se aseaza monsonul de peste care se umple cu fructe de mare, se pun fire de ceapa verde sau ardei verde taiat subtire si se da la cuptor maximum 10 minute.

Separat se pune zaharul sa se caramelizeze, se adauga mierea, otetul balsamic, juice-ul de la lamaie si portocala si la sfarsir romul, se lasa sa scada si se adauga peste produs.

Separat se curata ciupercile, se unge in interiorul palariei ciuperci cu putin unt se pun 2-3 lamele de usturoi si parmezan si se pun pe grill.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

Pestele trebuie sa nu fie ud, se tamponeaza bine inainte de inceperea pregatirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Manson de pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

07.11.2010, 13:38

si noi ne bucuram, nico. ai tare multe retete bune dar mi-ar fi greu sa scriu la toateasa ca

nico15 1

07.11.2010, 13:59

multumesc multtttttttttttttttttttt

vanilla 1

09.11.2010, 17:59

nico nota 10+ ti-am dat ...la asta nu mi ramane decat 11 cu felicitari!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Filete de pangasius cu nuca de cocos