Ceva ce gateam si in camin, studenta fiind, pe pietroi :)))
Curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras si morcovul . Calim legumele in 80 ml linguri ulei , apoi turnam orezul spalat in 2-3 ape si amestecam totul bine. Pentru a nu se lipi orezul de peretii vasului adaugam in oala o ceasca cu apa calda. Spalam ciupercile , scurgem bine si le amestecam cu compozitia de orez. Lasam pe foc inca 5 minute, amestecand cu grija, apoi oprim focul. Presaram sare sau delikat, cimbru, marar, piper si omogenizam bine.
Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea ( la mine n-a fost cazul).
Din compozitia de orez cu ciuperci luam cu mana sau lingura cantitati egale si formam sarmalutele pe care le asezam in cercuri, in oala unsa cu putin ulei si tapetata cu varza tocata marunt. Printre sarmale turnam sos tomat sau pasta de tomate.
Adaugam 3-4 frunze de dafin si apa , astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 50 minute.
1
Eu as mai fi pus si putin chimen in compozitia de orez, dar nu-i place lui Costel :P