Sarmalute de orez cu ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 6010 vizualizari

 

Ceva ce gateam si in camin, studenta fiind, pe pietroi :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gars
  • un borcan cu ciuperci conservate
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare/ delikat
  • bulion sau pasta de tomate
  • foi de dafin
  • varza murata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de orez cu ciuperci:

     Curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras si morcovul .  Calim legumele in 80 ml linguri ulei , apoi turnam orezul spalat in 2-3 ape si amestecam  totul bine. Pentru a nu se lipi orezul de peretii vasului adaugam in oala o ceasca cu apa calda. Spalam ciupercile , scurgem bine si le amestecam cu compozitia de orez. Lasam pe foc inca 5 minute, amestecand cu grija, apoi oprim focul. Presaram sare sau delikat, cimbru, marar, piper si omogenizam bine. 

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea ( la mine n-a fost cazul).  

     Din compozitia de orez cu ciuperci luam cu mana sau lingura cantitati egale si formam sarmalutele pe care le asezam in cercuri, in oala unsa cu putin ulei si tapetata cu varza tocata marunt.  Printre sarmale turnam sos tomat sau pasta de tomate.

     Adaugam 3-4 frunze de dafin si apa , astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 50 minute.

TIPS-URI

1

Eu as mai fi pus si putin chimen in compozitia de orez, dar nu-i place lui Costel :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in frunza de vie