Este una din mancarurile mele preferate si de aceasta data nu am pastrat reteta mea cea preluata de la mama mea de la care am mostenit regulile de baza din arta de a pregati mancarurile,este un pic altfel.
Vinetele spalate sterse de apa si taiate in 4 si apoi in cuburi nu prea mici, ceapa curatata spalata si taiata julienne. La fel procedam si cu ardeiul gras.
In tava aragazului se pune hartia de copt, apoi se aseaza vinetele asa incat sa fie doar un strat de vinete. Peste ele se pune sare si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp se pune intr-o cratita incapatoare uleiul la incins peste care se pune ceapa, sparanghelul curatat si spalat apoi taiat in 3 pantru a fi ceva mai mic de dimensiune si ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat se pot adauga si vinetele rumenite, peste care se poate pune 100 ml apa si se da focul mic sa fiarba domol aproximativ 15 minute, completandu-se apoi cu sucul de rosii lasand sa fiarba acesta 5 minute. Usturoiul se taie bucati subtiri si mararul se marunteste si el adaugandu-se amandoua cand mancarea este gata, dar se mai gusta inca o data de sare si piper si se da jos de pe foc la racit.
Se poate servi ca mancare de post sau garnitura la friptura de orice va place.Pofta buna.