Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

de laura_n in Slow Cooker, 2 Aug 2019 | 3017 vizualizari

 

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint si varianta mea de Vinete bulgaresti.
Dupa ingrediente si arome, am intuit oarecum reteta, am pregatit si au iesit la fel de bune.
Ca sa fiu sigura ca vor iesi cremoase, suculente, am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
Au iesit perfect, prin gatire lenta, s-au pastrat atat aromele, cat si culoarea legumelor.
Veti indragi aceasta mancare de Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete coapte
  • 300 gr rosii cherry
  • 2 capatani usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgta sare
  • 200 gr mozzarella
  • putin oregano/patrunjel (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital:

Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit.

Slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul interior se toarna ulei. Se adauga cateii de usturoi. Nu trebuie sa va ganditi ca va fi prea mult usturoi, vinetele vor imprumuta din aroma si nu va fi pregnant. Vinetele se sareaza, se pun in vas. Se adauga rosiile intregi. Acum se poate condimenta dupa gustul fiecaruia. Se amesteca cu o lingura din lemn ca sa se intrepatrunda aromele. Vasul se acopera cu capacul de sticla. Din meniul aparatului de gatit, se selecteaza modul Low si timpul de 3 h. Aparatul va incepe sa gateasca. Dupa 3 ore de gatit, se adauga bilele de mozzarella, se acopera din nou cu capacul, se selecteaza modul High si durata de 1 h. Dupa terminarea programului, aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald. Vinetele bulgaresti se savureaza calde, cu mozzarella topita pe ele, si cu un strop de oregano/patrunjel verde tocat.

Sunt absolut savuroase!

TIPS-URI

1

alegeti vinete carnoase, moi, nu din cele tari si samantoase.

2

cantitatea de usturoi poate parea mare, dar aroma nu va fi pregnanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

03.08.2019, 14:30

Rocsi 1

04.08.2019, 19:27

Panacris 1

05.08.2019, 09:29

Hmm, m-ai derutat inițial la ingrediente, vinete coapte , mă gândeam că deja-s gătite Interesant de probat, dar prima oară la restaurantul acele din Bulgaria! Asta așa că să simt gustul, acolo la mama lor ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post