De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint si varianta mea de Vinete bulgaresti.
Dupa ingrediente si arome, am intuit oarecum reteta, am pregatit si au iesit la fel de bune.
Ca sa fiu sigura ca vor iesi cremoase, suculente, am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
Au iesit perfect, prin gatire lenta, s-au pastrat atat aromele, cat si culoarea legumelor.
Veti indragi aceasta mancare de Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit.
Slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul interior se toarna ulei. Se adauga cateii de usturoi. Nu trebuie sa va ganditi ca va fi prea mult usturoi, vinetele vor imprumuta din aroma si nu va fi pregnant. Vinetele se sareaza, se pun in vas. Se adauga rosiile intregi. Acum se poate condimenta dupa gustul fiecaruia. Se amesteca cu o lingura din lemn ca sa se intrepatrunda aromele. Vasul se acopera cu capacul de sticla. Din meniul aparatului de gatit, se selecteaza modul Low si timpul de 3 h. Aparatul va incepe sa gateasca. Dupa 3 ore de gatit, se adauga bilele de mozzarella, se acopera din nou cu capacul, se selecteaza modul High si durata de 1 h. Dupa terminarea programului, aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald. Vinetele bulgaresti se savureaza calde, cu mozzarella topita pe ele, si cu un strop de oregano/patrunjel verde tocat.
Sunt absolut savuroase!
1
alegeti vinete carnoase, moi, nu din cele tari si samantoase.
2
cantitatea de usturoi poate parea mare, dar aroma nu va fi pregnanta.