Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 18 Sep 2019 | 6277 vizualizari

 

Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am saturat de toate mancarurile. Si cum treceam eu pe langa un magazin cu carne de pui, am vazut pipote si pe loc mi-a venit ideea sa gatesc o mancare de pipote. Si cum este destul de cald afara, am apelat la ajutorul meu favorit Multicooker-ul Crock-Pot Express. Am pus ingredientele acolo, am sotat putin, am apasat imediat pe buton si mancarea s-a pregatit singura. Nu-i asa ca sunt zile cand avem nevoie ca mancarea sa se faca mai repede? Eu una am astfel de zile si acest aparat este foarte util.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote
  • 8 cepe verzi
  • 3 ardei kapia
  • 4 fire usturoi verde (sau 3 catei daca nu aveti verde)
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de floarea soarelui)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul verde il tocati marunt.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, butonul Start/Stop si un timp de 5 minute. Puneti uleiul, adaugati pipotele bine scurse. Le sotati 2 minute, apoi adaugati ceapa si mai lasati 1 minut, amestecand bine. Acum puneti sucul de rosii, ardeii si usturoiul verde. Amestecati apoi presarati condimentele: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburile de gradina si cimbrisor uscat. Invartiti in oala. Nu este nevoie sa puneti lichid, pentru ca o sa lase suficient legume, in plus, nici aburul nu se evapora pentru ca este un aparat cu gatire sub presiune.

Dupa ce s-a terminat timpul de sotare, puneti capacul si aveti grija sa fie blocata supapa de abur. Apasati functia Poultry, presiune High, un timp de 30 de minute si butonul Start/Stop.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aparatul din priza, lasati 5 minute la odihnit. Cu ajutorul unei palete, deschideti supapa de aburi si lasati sa se elibereze in totalitate.

Dupa ce aburul s-a eliberat, puteti deschide capacul. Serviti mancarea calda cu mamaliga, sau paine proaspata de casa, sau de ce nu, cu un piure cremos de cartofi. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune