O mancare usoara, perfecta pentru zilele de vara, dar nu numai.
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt.
Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca doar pana isi schimba culoarea, apoi adaugam bucatile de piept de pui. Le lasam sa se caleasca pana devin albe la culoare, apoi adaugam mazarea. Separat, amestecam faina cu o apa ramasa din conserva si adaugam incet in mancare. Amestecam si lasam sa fiarba 5 minute.
Condimentam cu sare, piper si la sfarsit adaugam mararul.
Se serveste cu salata sau cu muraturi.
1
Pentru un sos mai subtire folositi 1 lingura de faina, iar pentru un sos mai gros 2 linguri.