Initial am vrut sa fac un pilaf, dar cautand prin congelator, am gasit o punguta cu mazare care nu ajungea pentru o mancare simpla de mazare, asa ca am combinat.
A iesit o combinatie buna!
Carnatii i-am pregatit inainte la cuptor pentru a nu-i imbiba in grasime.
Curatam, spalam si tocam legumele(ceapa, morcovul, ardeiul) si le inabusim in ulei cu putina apa.
Cand ceapa devine translucida, adaugam mazarea congelata si lasam totul pe foc pana cand mazarea incepe sa se patrunda, adaugand si putina apa calduta.
Condimentam mancarea dupa gust, o saram, apoi adaugam orezul si apa, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana cand orezul isi va dubla volumul si va absorbi apa.
Adaugam apoi pasta de rosii si usturoiul zdrobit, iar dupa 10 minute de fierbere, scufundam carnatii in mancare si mai lasam mancarea cateva minute pe foc timp in care carnatii isi vor pune amprenta pe aroma mancarii, apoi stingem focul si adaugam mararul tocat.
A iesit o mancare delicioasa!