Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere

de AlexJ in Porc, 14 Iul 2011 | 5371 vizualizari

 

Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar ...
Extraordinar...Dulce...Colosal...Excepțional...Fabulos...Fantastic...Fenomenal....Mortal...
Ok...poate sunt mai multe cuvinte...dar ideea este aceeaşi...

 

INGREDIENTE

  • *  1 cartof dulce mare , curățat şi tăiat pe lungime în felii groase
  • *  1 pară tare , tăiată în 6 pe lungime
  • *  1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime bastonaşe
  • *  4 linguri de ulei de măsline
  • * sare şi piper negru proaspăt râşniţat
  • *  1 mușchiuleț de porc de vreo 300 gr.
  • *  3-4 felii subțiri bacon crud sau prosciutto 
  • * 1 lingură miere 
  • * cimbru şi oregano  ( eu am folosit cimbru uscat şi oregano proaspăt- direct de pe pervazul meu cu ierburi aromate)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere:

Încălziți cuptorul la 200 grade . 

Se încinge ulei de masline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru şi se rumenește uşor pe ambele părți

Intre timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para, zucchini-ul , 2 linguri ulei de măsline, cimbru,  ½ linguriță sare , un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra.  Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.

Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește  în bacon. Suprapuneți uşor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea. Împingeţi legumele spre marginile foii de copt şi așezați carnea de porc în centru.

Dați la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25  până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc

Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea in cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele , să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.

Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le- ați tăiat.  Dacă vă place carnea de porc mai " în sânge" atunci introduceți legumele la cuptor înaintea cărnii cu 5 minute . .

Lăsați mușchiulețul de porc să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de feliere.  Se serveşte cu cartofi dulci, zucchini şi pere.  Să aveți poftă !!!!!! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie