A aparut mazarea noua..............nu ca asi fi un mare fan mazare dar chiar ca nu ma gandesc sa treaca vremea ei si sa nu beneficiez de savoarea unei mancarici cu mazare. .Dulce,savuroasa (asa cum spuneam) merge "confectionata" atat drept garnitura cat si mancarica......... fie ea cu carne sau de post este la fel de buna.
Taiem bucati potrivite coastele de porc, le condimentam cu sare si piper macinat. Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurie. Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul, taiate marunt, timp de 30 de secunde. Adaugam apoi mini-carotele, bucatile de coaste, apa cat sa acopere, potrivim de sare si lasam sa fiarba pana cand atat atat morcovul cat si carnea sunt aproape facute. Adaugam apoi si mazarea (a mea a fiert foaaaaaaaaaaaarte repede), cateva foi de dafin, cateva boabe de piper si completam cu apa astfel incat totul sa fie acoperit de aceasta. La final adaugam si pasta de tomate, potrivim de sare si piper, adaugam si ceva marar verde (daca este cazul si un pic de zahar............eu nu am folosit pentru ca era o mazare tare dulce ) si lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu marar verde si ne asezam la masa.