Mancare de mazare cu carne

de Rocsi in Porc, 24 Sep 2010 | 27363 vizualizari

 

Chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare...si cum nu am facut de mult mazare cu carne m-am gandit sa fac....si bineinteles daca nu am facut demult si imi era dor am mancat mai multisor....

 

INGREDIENTE

  • 750 gr muschi de porc fara grasime
  • un borcan mare de mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • jumatate ardei rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu carne:

muschiul de porc se spala bine,se taie bucatele si se lasa putin la scurs.

intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei.

cand s-a incins se adauga carnea.

se rumeneste putin 3-4 min apoi se pune apa cat sa acopere bine carnea.

lasam sa fiarba circa 15-20 min.

in aceste timp pregatim legumele.

ceapa curatata,spalata si tocata marunt.

morcovul curatat,spalat si taiat rondele.

ardeiul rosu si galben spalat si taiat cubulete.

dupa ce a fiert carnea in acest timp adaugam legumele.

mazarea se spala bine (incercati-o cat e de fiarta..daca e fiarta bine o puneti mai la urma ,daca nu o puneti o data cu legumele).

dupa ce a mai fiert 10-15 min adaugam si mazarea spalata.

condimentam cu piper si vegeta.

dam 4-5 clocote si adaugam si pasta de tomate.

mai lasam sa fiarba de cateva ori si e gata pentru a fi servita.

ne punem portia in farfurie,prasaram niste patrunjel verde tocat marunt si numai buna sa mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adinacarla 1

05.10.2010, 12:57

yam, yam si eu la masa...cam tarziu...dar savurez

MariusPopa 1

04.06.2018, 20:31

ardel galben rosuin mancarea de mazare?! vegeta, linga toate legumele alea?! ESTI UN KILER, nu bucatar!

Rocsi 1

05.06.2018, 11:13

Cu 8 ani in urma, da, foloseam vegeta, pentru ca asa consideram atunci si credeam ca este ok. Anii au trecut, am mai prins experienta si acum folosesc amestec natural de legume. Si da, folosesc ardei la mancarea de mazare, pentru ca noua ne place, dar pe dumneavoastra nu va obliga nimeni sa il folositi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura mocaneasca