Se toaca ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile, verdeata, castavetele murat.
Se pun la calit ceapa, morcovul si jumatate din condimente si verdeata.
Dupa cateva minute adaugam bucatelele de carne, se lasa sa se caleasca putin pe o parte si apoi le intorcem si pe partea cealalta.
Dupa ce s-a calit si carnea adaugam apa cat sa se acopere tot ce e in oala si lasam sa fiarba cam 10-15 minute.
Adaugam ardeiul (eu am pus si cateva bucatele de cartof care ramasese de la alta reteta, nu e obligatoriu) si feliile de castravete murat.
Lasam sa fiarba 5-10 minute.
Adaugam rosiile tocate, sosul de rosii (eu am folosit sos de rosii facut in casa de mama, care este fantastic - sarumana Mama) plus rantasul, adica cele 2 linguri de faina amestecate cu putina apa. Fixam gustul cu piperul cayenne, usturoiul (eu am folosit granulat ca sa nu fie prea puternic gustul de usturoi), piper negru si inca putin cimbru uscat.
Lasam sa mai fiarba inca vrei 15 minute.
Adaugam restul de verdeata si servim.
Pofta buna!
1
Se poate face si cu carne de pasare (curcan, gaina, pui, etc) dar eu cred ca tot mai buna e cu carne de porc.