Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa

de Krystyan Trendy in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2013 | 3771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1lingurita de sare
  • 300g malai
  • 100 g sorici
  • 100 g branza
  • 1 ceapa rosie
  • ulei pentru uns ceaunul
  • 150 g smantana
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa:

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata,se unge un ceaun cu ulei ,se rastoarna mamaliga,se adauga branza,si bucatele mici de sorici . 

Lasam in cuptor,10-15 minute.

Smantana se amesteca cu marar tocat (spalat cu apa rece inainte) si putina sare.

Scoatem din cuptor ceaunul , punem mamaliguta pe o farfurie si smantana alaturi.

Curatam ceapa,o spalam si  putem adauga felii de ceapa langa mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor cu branza,sorici si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc