Mamaliga in straturi la cuptor

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 3285 vizualizari

 

Probabil unora li se pare o reteta foarte banala mamaliga cu branza, nu si daca combinam ingrediente de buna calitate. In cazul acesta devine un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 1 ½ - 2 cani de malai
  • 2 lingurite de sare-sau dupa gust
  • 5 fire de carnati semiafumati (am folosit Meda)
  • 200 g telemea de vaca mai grasa
  • 3 linguri branza de vaci mai grasa
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi la cuptor:

Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.

Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie.  Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.  

Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.

TIPS-URI

1

atentie la cantitatea de sare folosita in cazul in care branza de telemea este mai sarata

2

cu cat mai mult lasam in cuptor, cu atat devine mai gustos preparatul

3

sa nu va fie teama sa folositi untura de la carnatii prajiti, da o aroma speciala

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște