Mamaliga in straturi la cuptor

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 3877 vizualizari

 

Probabil unora li se pare o reteta foarte banala mamaliga cu branza, nu si daca combinam ingrediente de buna calitate. In cazul acesta devine un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de apa
  • 1 ½ - 2 cani de malai
  • 2 lingurite de sare-sau dupa gust
  • 5 fire de carnati semiafumati (am folosit Meda)
  • 200 g telemea de vaca mai grasa
  • 3 linguri branza de vaci mai grasa
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi la cuptor:

Apa pentru mamaliga o punem pe foc cu sarea. Cand a dat in clocot apa incepem sa adaugam malaiul, invartind in continuu sa nu se faca cocolosi, daca mai este nevoie mai adaugati ulterior malai. (depinde de calitatea malaiului). Mamaliga se fierbe minimum 30 minute la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Trebuie sa obtinem o mamaliga nu foarte tare.

Intre timp dam drumul la cuptor. Carnatii le taiem rondele mici, le prajim foarte putin intr-o tigaie.  Branza telemea o dam pe razatoare, branza de vaci o amestecam cu smantana si praf de sare. Ungem o tava cu untura ce am obtinut de la prajirea carnatilor si incepem sa facem straturile de mamaliga. Jumatate din mamaliga fiarta si fierbinte intindem in tava unsa, presaram cu telemeaua rasa si punem jumatate din cantitatea de carnati prajiti, intindem cealalta cantitate din mamaliga, turnam deasupra branza cu smantana si cealalta parte din carnatii prajiti.  

Lasam la cuptor minimum 30 de minute la foc mare.

TIPS-URI

1

atentie la cantitatea de sare folosita in cazul in care branza de telemea este mai sarata

2

cu cat mai mult lasam in cuptor, cu atat devine mai gustos preparatul

3

sa nu va fie teama sa folositi untura de la carnatii prajiti, da o aroma speciala

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]