De ce am ales sa pun arahide si ciocolata? Fiindca imi doream o crema de zahar ars, insa voiam ceva nou si mult altfel fata de reteta clasica. Ce a iesit intrece orice asteptari, iar gustul nu se compara cu nimic din ce am incercat pana acum :)
Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena.
Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, am adaugat si laptele, iar cand s-a omogenizat, am turnat turnat totul intr-un vasul de yena. Acum ne mai urmand varianta clasica, am turnat statifide si arahide in compozitie.
Am dat totul la cuptor cam 20 de minute, dupa care am scos tava si am amestecat cu o lingura in compozitie, pana ce s-a omogenizat partea de pe margini si de la suprafata care deja era facuta cu partea din interior care inca nu era coapta. Am mai lasat la cuptor inca cam 15 minute – n-am mai mentinonat ca am copt la treapta a 2-a, iar cuptorul fusese preincalzit.
Cand am scos tava din cuptor, crema era toata rumenita, mirosea al nabii de bine si avea o tenta aurie de-ti lasa gura apa. Repede, ca sa nu apuce sa se raceasca, am ras pe deasupra niste ciocolata amara.
Nu va mai vorbesc despre gust, sunt convinsa ca-l veti afla singuri. Insa ce va pot spune este ca ce a iesit este mai mult decat crema de zahar ars, mai degraba e o prajitura exceptionala si ca aspect si ca savoare.