Maioneza

de babi5 in Sosuri, 20 Noi 2013 | 5984 vizualizari

 

Si iaca asa sa va spuna Babi cum face ea maioneza Sunt convinsa ca stiti cu toti dar o reteta in plus nu strica ..doua batai strica .. hi,hi,

 

INGREDIENTE

  • 300 ml ulei
  • 4 oua
  • sare
  • 1 lingura mustar (cu hrean am folosit eu )
  • 2 lingurite suc de lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Am pus doua oua la fiert ,apoi le-am tinut in apa rece le-am decojit .

Galbenusul se da prin razatoarea mica (eu l-am pus intreg si l-am pasat fiindca m-am grabit ).

Am separat si celelalte  doua ,galbenusuri si le-am amestecat  cu cele fierte, cu putina sare,cu o lingura de lemn adaugind uleiul  putin cite putin.

Cind compozitia incepe sa devina destul de solida adaugam lingura de mustar si sucul de lamiie si amestecam  bine in continuare pina terminam uleiul .(se poate adauga ulei mai mult daca se doreste o cantitate mai mare de maioneza )

Potrivim de  sare si maioneza poate fi folosita.

Buna tare ..

TIPS-URI

1

O folositi la ce doriti (salate ,saorme,etc. )

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]