Maioneza

de babi5 in Sosuri, 20 Noi 2013 | 5055 vizualizari

 

Si iaca asa sa va spuna Babi cum face ea maioneza Sunt convinsa ca stiti cu toti dar o reteta in plus nu strica ..doua batai strica .. hi,hi,

 

INGREDIENTE

  • 300 ml ulei
  • 4 oua
  • sare
  • 1 lingura mustar (cu hrean am folosit eu )
  • 2 lingurite suc de lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Am pus doua oua la fiert ,apoi le-am tinut in apa rece le-am decojit .

Galbenusul se da prin razatoarea mica (eu l-am pus intreg si l-am pasat fiindca m-am grabit ).

Am separat si celelalte  doua ,galbenusuri si le-am amestecat  cu cele fierte, cu putina sare,cu o lingura de lemn adaugind uleiul  putin cite putin.

Cind compozitia incepe sa devina destul de solida adaugam lingura de mustar si sucul de lamiie si amestecam  bine in continuare pina terminam uleiul .(se poate adauga ulei mai mult daca se doreste o cantitate mai mare de maioneza )

Potrivim de  sare si maioneza poate fi folosita.

Buna tare ..

TIPS-URI

1

O folositi la ce doriti (salate ,saorme,etc. )

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu maioneza