Macrou cu sparanghel si lamai

de Panacris in Peste, 5 Iun 2020 | 2714 vizualizari

 

Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare  Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
  • Ulei de măsline cca. 30 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Rozmarin 2 fire,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Sparanghel verde cca. 500 g.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu sparanghel si lamai:

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.

 Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.

Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.

Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.

După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.

Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.

Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic,  ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )

 

Spr și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere