Macrou cu sparanghel si lamai

de Panacris in Peste, 5 Iun 2020 | 3024 vizualizari

 

Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou :D Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini :D ce sincer, nu e pprea gustul meu ;) Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu ;) Și daaa, după prima căutare  Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu :D Panacris :D
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
  • Ulei de măsline cca. 30 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Rozmarin 2 fire,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Sparanghel verde cca. 500 g.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu sparanghel si lamai:

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.

 Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.

Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.

Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.

După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.

Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.

Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic,  ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )

 

Spr și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu sparanghel si lamai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie