Macarons cu lamaie

de yafa in Prajituri, 17 Aug 2010 | 10122 vizualizari

 

Macarons se pot face in mai multe modalitati, aceasta este reteta cu bezeaua franceza

 

INGREDIENTE

  • 50g pudra de migdale foarte fina( dati prin mixer si apoi cerneti)
  • 100g zahar pudra
  • +
  • 1 lingura
  • albusul unui ou de 70g
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • 12 picaturi de colorant galben
  • crema de vanilie dr.oetker
  • zeama de la o lamaie mare + apa pana facem un total de 200ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu lamaie:

 

Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei spatule zaharul pudra si pudra de migdale. Incorporam in albusul batut, aparatul format nu trebuie sa fie lung, dar lucios si sa formeze o banda cand curge de pe spatula.

Pe o tava asezam in colturi putin din masa de mai sus si asezam o foaie de copt. Puteti face cercuri cu ajutorul unui ban pentru a forma forma perfect rotunda, eu am facut la ochi. Varsam intr-o sprita aparatul si formam cercuri. Lasam tava la loc ferit de umezeala timp de 25-30 de minute, dupa care coacem la cuptorul preincalzit la 150°C timp de 10-12 minute(cuptorul cu convectie -ventilatie). Scoatem din cuptor, cu ajutorul unui spray de bucatarie umezim tava sub hartie si lasam sa se raceasca cam 5-10 minute. Ii dam deoparte si ii umplem cu crema.

Crema: Amestecam zeama de lamaie cu apa, batem crema de vanilie in acest lichid. Umplem macaronii. Lasam 24-48 de ore la loc racoros, servim.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

yafa 1

25.08.2012, 01:05

Marieta, Elena, Cris, Veronica, multumesc mult

Bucatardinpasiune 1

05.02.2013, 19:42

Nu cred ca ma voi încumeta vreodata sa-i prepar!

yafa 1

05.02.2013, 20:11

De ce, asa au aratat primii, urmatorii au iesit mai frumosi, sunt convinsa ca si tie iti vor reusi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Basboussa