Este o prajitura simpla si delicioasa. Familia mea a devorat-o rapid, chiar daca era inainte de Craciun si urma o perioada plina de bunatati. Era doar inceputul...
Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.
Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.
Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati sucul de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).
Se tapeteaza tava cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam cubuletele de compot de ananas. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe. Apoi adaugam alunele maruntite pentru a avea un aspect frumos.
Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, ornam cu crema de ciocolata incalzita.
Se serveste cand s-a racit complet.
Pofta buna!