Prajitura Frantuzeasca.

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 41466 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr smantana

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Frantuzeasca.:

Foile:

-amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua.

Pentru umplutura:

-batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.

Asamblare:

-intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija,adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro.Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.

Crema:

-galbenusurile,budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul,pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul.

Deasupra blatului racit se intinde crema.Se adauga deasupra ciocolata rasa.

Se da la rece 2-3 ore.Se taie patrate sau cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza