Prajitura Frantuzeasca.

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 41024 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr smantana

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Frantuzeasca.:

Foile:

-amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua.

Pentru umplutura:

-batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.

Asamblare:

-intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija,adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro.Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.

Crema:

-galbenusurile,budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul,pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul.

Deasupra blatului racit se intinde crema.Se adauga deasupra ciocolata rasa.

Se da la rece 2-3 ore.Se taie patrate sau cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede