Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

de Gicuta in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 91044 vizualizari

 

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla, pentru ca e o reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!
Reteta de inspiratie: http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/
Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82%grasime
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • miez de nuca prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!:

Preparare Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

Crema: Amestecam cu un tel oul, galbenusurile, zaharul, praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

 Glazura: Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.

 Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe verticala. Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema (calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore..doar un colt :)). Deliciu!!

O alta delicioasa prajitura cu nuca este si Prajitura deliciu cu nuca

Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, este un deliciu preferat de toata familia!

Prajitura cu nuca si crema de budinca  arata tare apetisant si o voi trece pe lista cu - de testat!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

19.02.2016, 07:29

Delicioasa!

Xandrinne 1

20.02.2016, 10:39

Ce fain arata! Mi-am salvat si eu reteta.

clarutza 1

23.11.2016, 10:26

Am facut-o si...a disparut foarte repede!!!!!Delicioasa!!!!Multumesc pentru reteta!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu ciocolata si branza