Macarons

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Sep 2013 | 7500 vizualizari

 

Reteta marca Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 180 g zahar pudra
  • 20 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate
  • 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
  • pentru ornat 150 g frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.

 Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.

Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macarons-ii doi cate doi.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

1. Albusurile sa fie mai "vechi" de 3 zile

2

2. Ouale sa fie la temperatura camerei

3

3. Zaharul pudra trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De aceea cel din comert este mai potrivit decat cel facut in casa.

4

4. Zaharul pudra si faina de migdale trebuiesc cernute de 2-3 ori inainte de a le incorpora in albusuri.

5

5. De obicei macarons sunt viu volorati insa eu am ales sa ii fac albi si am colorat doar crema de frisca.

6

6. Lasati macaroons-ii sa se "odihneasca" cel putin o ora sau pana ce se intaresc la suprafata si devin luciosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 22:41

super

Giana 1

14.05.2014, 11:10

Inca nu le-am incercat, dar sunt pe lista de experimente

DeliciidelaM 1

09.04.2016, 09:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macarons cu lamaie