Lumaconi cu sardine in sos tomat

de Merisor in Paste, 26 Oct 2012 | 3743 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 350gr paste "LUMACONI"
  • 1 L apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu sardine in sos tomat:

Se pune apa la fiert cu putina sare.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul. Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.

Si acum revenim la apa care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.

Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10. Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat. 

Au fost bune si de efect.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu sardine in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ina 1

28.10.2012, 16:33

ce bine arata!

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 19:05

super delicioase

Merisor 1

19.11.2012, 19:34

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Noodles cu pui de la inaltime