- 240 g faina;
- 150 ml apa calduta;
- 6 g drojdie uscata;
- 2 linguri ulei de masline;
- sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:
- Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
- Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
- Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda si uleiul de masline.
- Toata compozitia se framanta pentru cateva minute, pana devine elastica.
- Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.
- Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.
- Se pune intr-o forma de pizza si se baga in cuptorul preincalzit, la 220-250 grade, pentru 2-3minute fiecare, pana se umfla si se rumeneste.
- Eu am vrut lipiile crocante, asa ca le-am intins subtire, cam de 1mm, dar se pot lasa mai groase, de 2-3mm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.