Lichiorul de oua este o bautura populara in Statele Unite si Canda,care este asociata de obicei cu sarbatorile de iarna,Ziua Recunostintei,Craciunul si Anul Nou.
Este o bautura dulce pe baza de oua,lapte si/sau frisca lichida,zahar si bautura alcoolica cum ar fii,brandy,whisky,rom.
Se poate prepara la rece sau pe foc,eu am ales sa o prepar la rece si am facut si unele modificari la ingrediente.
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat.
Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare.
Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura foarte tare.)
Ultima data adaugam scortisoara dupa gust,amestecam,turnam in sticle si pastram la frigider,pana de Craciun.
Se poate consuma pe loc sau il puteti face cu 2-3 saptamani inainte de Craciun si sa agitati sticla din cand in cand.