Lichior de oua

de Ancutsa in Bauturi, 1 Ian 2021 | 5663 vizualizari

 

Lichiorul de ouă este o băutură delicioasă și festivă, poate fi pregătit de Crăciun, de Revelion sau de Paște sau oricând dorești. Pentru cei care nu beau de fel (ca mine, de exemplu), poate fi cam tare, însă servit cu multă frișcă, se poate gusta și degusta în timp mai îndelungat (cam cât ține petrecerea de Revelion J )… îmmm, ce bun!

La mulți ani, dragi bucătărași și Un An Nou fericit! 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 4 gălbenușuri,
  • 4 linguri zahăr tos,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml smântână pentru gătit 20% grăsime,
  • Un praf de sare,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • Aprox 55 ml whisky,
  • 200 ml cremă desert Voila,
  • Un praf de nucșoară măcinată,
  • Ciocolată amăruie,
  • Sticksuri de ciocolată cu capuccino
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul.

Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin ușor cremoase.

Torni laptele cald peste ouă, încet, pe marginea vasului, amestecând continuu.

Pui crăticioara cu amestecul înapoi pe foc foarte mic și fierbi până ce amestecul se îngroașă ușor, amestecând tot timpul cu o spatulă sau lingură de lemn. O să vezi că s-a îngroșat simțitor (însă nu-ți închipui că se va face ca o budincă, ci mai degrabă ca baza de la înghețată, eu exact așa fac înghețata) iar dacă ridica spatula și treci cu degetul peste spatulă, nu trebuie să se prelingă sau să se întâlnească cele două dâre. Poți folosi și un termometru de bucătărie, crema este gata atunci când amestecul a atins 70°.

Dai deoparte, acoperi cu folie și dai la rece câteva ore. (Eu l-am pregătit ieri și l-am lăsat peste noapte, pentru că mai am și alte rețete de pregătit pentru Revelion. Azi, când l-am scos din frigider, se mai îngroșase un pic.)

În momentul servirii, scoți lichiorul din frigider (o să vezi că s-a mai îngroșat), adaugi whisky după plac (care îl va subția un pic) și amesteci bine.

Torni lichiorul în pahare, cam până la jumătatea paharului.

Pentru decor, bați frișca lichidă (cremă pentru desert) cu mixerul până devine mătăsoasă și decorezi fiecare pahar cu frișcă, ciocolată rasă, un sicks de ciocolată și un praf de nucșoară măcinată (care pentru mine are miros de turtă dulce și o aromă deosebită).

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/lichior-de-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

03.01.2021, 09:12

bun, bun!

Ancutsa 1

03.01.2021, 11:23

Va multumesc!

Rocsi 1

03.01.2021, 19:56

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lichior de portocale