Este o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta –“Carte Regala de Bucate “. Merita incercata
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.
Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .
Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul , amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine .
Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( eu am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie turnam compozitia .
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min , inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.
Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa , zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte .
Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul .
Lasati sa se raceasca in tava .
1
Se poate servi cu frisca , smantana dulce batuta alaturi de cafea si de cei dragi.