Lemon cake glazurat

de Corinuta in Prajituri, 15 Aug 2010 | 20241 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. blat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar praf
  • 1 lamaie mare
  • 150 g margarina sau unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt 

Ptr glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon cake glazurat:

Se lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si  se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie, margarina si se bat bine cu mixerul cam 3 minute la viteza maxima.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la copt aprox. 15 minute apoi se taie pe mijloc aproximativ 1 cm. Se mai lasa la copt inca 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Se face glazura amestecand zaharul cu amidonul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de apa fierbinte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se intinde peste prajitura rece cu un cutit, apoi se lasa sa se intareasca si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon cake glazurat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si bezea