Ptr. blat:
Ptr glazura:
Se lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie, margarina si se bat bine cu mixerul cam 3 minute la viteza maxima.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la copt aprox. 15 minute apoi se taie pe mijloc aproximativ 1 cm. Se mai lasa la copt inca 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se face glazura amestecand zaharul cu amidonul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de apa fierbinte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se intinde peste prajitura rece cu un cutit, apoi se lasa sa se intareasca si se poate servi.