Lemon cake glazurat

de Corinuta in Prajituri, 15 Aug 2010 | 20399 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. blat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar praf
  • 1 lamaie mare
  • 150 g margarina sau unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt 

Ptr glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon cake glazurat:

Se lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si  se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie, margarina si se bat bine cu mixerul cam 3 minute la viteza maxima.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la copt aprox. 15 minute apoi se taie pe mijloc aproximativ 1 cm. Se mai lasa la copt inca 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Se face glazura amestecand zaharul cu amidonul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de apa fierbinte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se intinde peste prajitura rece cu un cutit, apoi se lasa sa se intareasca si se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon cake glazurat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie