reţeta o am de la croitoreasa mea... la fel şi forma...
îmi plac muuuuuuuuuuuuuuuuult :X:X:X
Cremă:
cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute.
Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html
Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti.
Preparare aluat:
Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă laptele şi uleiul, alternativ, până se omogenizează bine. Făina se amestecă cu praful de copt şi se tornă în ploaie, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune făină ca pentru aluatul de chec dar o idee mai gros.
Forma se încinge bine pe aragaz la foc potrivit, se unge cu ulei şi se pune câte o lingură pentru fiecare fagure. Se coace şi pe o parte şi pe alta. Până când veţi turna aluatul, veţi observa că deja pe o parte s-a copt. Forma se unge cu ulei la fiecare porţie.
Cât sunt încă calzi, ungem fagurii şi unim doi câte doi. Pudrăm cu zahăr şi dă la rece. Se servesc după cel puţin 12 ore.
Poftă bună!