Delicii de Paste
Deoarece mai aveam o caserola de visine in congelator, am pregatit o prajitura delicioasa cu visine.
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava (30 x 18 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Incalzesti 100ml de frisca lichida, pana aproape de punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita, amesteci bine si lasi la rece timp de cateva ore apoi mixezi pana devine cremoasa.
Mixezi mascarpone, apoi adaugi ciocolata si mixezi pana obtii o crema omogena. Separat, mixezi frisca lichida ramasa si o adaugi peste crema mascarpone si omogenizezi compozitia.
Pui visinele la fiert cu zaharul pentru 5-10 minute, adaugi amidonul si mai lasi sa fiarba cateva minute (amestecand continuu), pana se ingroasa compozitia.
Blatul racit il tai in doua bucati egale (pe mijloc), si apoi fiecare parte, o tai in 2, pe orizontala. Pui unul din blaturi pe platou, adaugi 1/3 din crema de visine, apoi ¼ din crema mascarpone, pui alt blat, adaugi crema de visine, apoi ¼ din crema de mascarpone, asezi al treilea blat, intinzi 1/3 din crema de visine si ¼ din crema mascarpone, asezi ultimul blat si intinzi restul de crema.
Dai prajitura la rece pentru minim 2-3 ore, apoi o feliezi si o servesti.
1
Daca vi se pare prea inalta prajitura, puteti sa o faceti doar cu 2 straturi de blat, iar in acest caz,trebuie sa aveti grija cum impartiti crema de visine: fie puneti doar pe primul blat (si o impartiti in 2), fie puneti pe toate blaturile (si atunci impartiti crema in 4).