Legume umplute gătite la Multicooker

de Panacris in Mancaruri cu carne, 21 Iul 2014 | 6015 vizualizari

 

Dovlecei, roșii și ardei umpluți sunt o minunăție în zilele de vară, mai ales dacă sunt gătite la Multicooker și nu la cuptor, deoarece căldura emanată de acest aparat e minimă;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec vită+porc cca 300 g,
  • dovlecei 2 bucăți,
  • roșii 3 -4 bucăți,
  • ardei grași verzi 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce cca 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • orez cu bob rotund cca. 3 linguri,
  • ou 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute gătite la Multicooker:

Dovleceii se curăță de coajă, se taie în trei bucăți tubulare, ce se curăță de miez și semințe, cu o linguriță, atenție la bază trebuie să mai rămână miez de dovlecel, ca atunci când se va umple cu compoziția e carne, să nu treacă în partea cealaltă. Între timp roșiile și ardeii se spală și se curăță de semințe.Carnea tocată se amestecă energic cu orezul, oul, sare, boia și piper. Legumele curățate se vor umple cu amestecul de carne, apoi se așează în vasul aparatului Multicooker, se căpăcesc cu felii de roșii. Între timp miezul dovleceilor, partea de sus a ardeilor și o roșie, se mixează, se asezonează de sare și piper și se adaugă deasupra legumelor umplute. Aparatul Multicooker, se setează pe progarmul STEW, la 1.30 de minute. După ce timpul de preparare a expirat, aparatul se deconectează de la sursa de curent.

Legumele umplute se servesc fierbinți ca atare sau cu adaos de smântână, acompaniate de pâine preparată în casă ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute gătite la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lavinia 1

22.07.2014, 14:34

ce culori frumoase

Panacris 1

22.07.2014, 15:43

Muţumesc pentru aprecieri dragi Bucătăraşi!

mihaelar63 1

23.07.2014, 16:03

Eu doresc, ardeiul , sa-l servesc ,, dezbracat''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale la multicooker