Chiftele marinate

de izulika in Mancaruri cu carne, 26 Sep 2010 | 10167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne amestec porc/vita
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 4 linguri marar tocat
  • 2 linguri cimbru
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita piper
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura delicat
  • un vf cutit de sare

Pentru sos avem nevoie de :

  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ciuperci
  • 1 ardei gras mic
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • piper
  • delicat
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Carnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca aprox 20 de minute.Intro tigaie se pune ulei la incins se ia cate o lingura de carne se da prin faina dupa care se formeaza chifteaua si se pune la prajit.Se face asa pana se termina toata carnea.Chiftelele nu se prajesc bine bine pentru ca ele se si fierb in sos.Dupa ce am terminat de prajit chiftelele se prepara sosul,

intr-o cratita se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa care se lasa la prajit timp de 10 min,dupa care se adauga pasta de tomate, ardeiul si ciupercile se amesteca si se adauga cam 3 cani de apa fierbinte.Cand legumele sunt aproape fierte se pun si chiftelele,si se lasa la fiert aprox 20 de min,dupa se pune 1 lingura faina intr-un bol si se adauga putina apa amestecand bine sa nu faca cocoloase si se pune peste chiftele, se amesteca usor se adauga condimentele iar la sfarsit se inchide focul si se presara patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

05.01.2011, 20:36

xxliq 1

31.05.2011, 12:15

multumesc,am sa incerc altceva,aceasta reteta ce contine faina nu ma intereseaza vreau cat mai natural,faina in rentas s-au in mancare ma deranjeaza.reteta ta nu e rea dar fug eu de faina...

sebirizescu 1

17.06.2013, 10:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu sunca in sos de rodii