Varza a la Cluj

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2010 | 19580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • 500 gr carne tocata
  • o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
  • cimbru (o lingura, tocat)
  • 3 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.

Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.

Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.

Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.

Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.

Se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

28.10.2010, 00:01

petricaaa, abia acu' am vazut ce-ai scris aici. sarumana de aprecieri, insa...nu po' sa mint..vasele-s cosmaru' meu, si..nu vasele, ca eu murdaresc TOATA BUCATARIA).

eleny2010 1

13.11.2010, 15:45

gaby arata nemaipomenit..vreau si eu .. ma gandeam daca imi iese mankrik asta.. ca mi se pare putin complicat

eleny2010 1

13.11.2010, 15:48

bv ,felicitari petrica . esti o persoana deosebita din cate ai zis . Eu cred k fericirea vietii e s-ai un copilas pe care sa il ingrijesti,iubesti si sa il resfetii. nu prea ai noima viata cand esti singur. degeaba gatesti daca nu ai cui sa pui o farfurie de mancare pe masa si sa se minunateze ce fac manutele tale familia e ceva minunat. nu e usor dar e frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca