Varza a la Cluj

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2010 | 20197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • 500 gr carne tocata
  • o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
  • cimbru (o lingura, tocat)
  • 3 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.

Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.

Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.

Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.

Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.

Se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

28.10.2010, 00:01

petricaaa, abia acu' am vazut ce-ai scris aici. sarumana de aprecieri, insa...nu po' sa mint..vasele-s cosmaru' meu, si..nu vasele, ca eu murdaresc TOATA BUCATARIA).

eleny2010 1

13.11.2010, 15:45

gaby arata nemaipomenit..vreau si eu .. ma gandeam daca imi iese mankrik asta.. ca mi se pare putin complicat

eleny2010 1

13.11.2010, 15:48

bv ,felicitari petrica . esti o persoana deosebita din cate ai zis . Eu cred k fericirea vietii e s-ai un copilas pe care sa il ingrijesti,iubesti si sa il resfetii. nu prea ai noima viata cand esti singur. degeaba gatesti daca nu ai cui sa pui o farfurie de mancare pe masa si sa se minunateze ce fac manutele tale familia e ceva minunat. nu e usor dar e frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos alb