Legume sote & Orez - fără ulei

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 9 Apr 2012 | 10265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g orez cu bob lung;
  • 1/2 varză roșie;
  • 2 dovlecei;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei roșu;
  • câteva semințe de chimen;
  • 3 lg sos soya - light;
  • 2 lg sos curry;
  • sare;
  • piper.
  • Opțional:
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote & Orez - fără ulei:

Orezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară.

Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel.

Se călesc morcovii în puțină apă cu sare, piper, chimen. Se adaugă varza iar după câteva minute dovleceii și ardeii. Se adaugă sosurile - soya și curry. Se sotează totul vreo 2-3 minute, astfel încât legumele să rămână al dente.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se poate stropi cu ulei de măsline și zeamă de lămâie (opțional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote & Orez - fără ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

diaconta 1

09.04.2012, 21:53

ce fain contrast cu albul orezului

DinDragostePentruGatit 1

09.04.2012, 22:32

Ehh..ceva trebuie sa gatesc! Macar sa fure cat de cat ochii, m-am saturat de atatea legumaraie.

mamaieelena 1

10.04.2012, 11:53

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]