Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac

de Mitinita in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 8785 vizualizari

 

Probabil stiti ca pana de curand nu mancam dovleac,situatie des intalnita la noi. Asta pana dragul meu de sot mi-a facut asa cum va voi descrie eu voua...Mai mancasem la gratar,dar inca totusi un intelegeam de ce erau multi asa de innebuniti dupa dovleac.Aceasta este o reteta de baza care poate fi servita drept desert,scortisoara ar fi o aditie excelenta,iar ce ramane se poate congela si folosi la un pumpkin pie.

 

INGREDIENTE

  • bucati de dovleac,taiate in cuburi
  • zahar
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac:

Se pun bucatile intr-o oala.

Se amesteca putina apa cu zahar si se toarna peste bucatile de dovleac.

Se acopera oala cu capacul si se da la foc mic.

Cand s-a redus apa ,se mai face un sirop cu zahar si se toarna deasupra.

Si tot asa pana cand dovleacul e facut.

Cateodata il las sa se arda putin pe fund si are un gust caramelizat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovleac