Legume sote cu copane de curcan.

de dicarmencitta1957 in Curcan, 14 Apr 2010 | 6206 vizualizari

 

By dicarmencitta1957
Este o mancare usoara si foarte gustoasa,mai ales daca este facuta la cuptor in yena cu capac.Mie personal, imi place foarte mult carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan(mai mari).
  • 1 telina potrivita.
  • 2 radacini de patrunjel.
  • 5 morcovi mai mici(mai fragezi).
  • 5 sau 6 frunze de salata(pentru decor).
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 100 ml vin alb.
  • sare,piper roz proaspat macinat,
  • tarhon uscat,
  • legume uscate(bio).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote cu copane de curcan.:

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.

Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.

Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote cu copane de curcan." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

14.04.2010, 23:08

felicitari arat foarte bine nota 10

mihaelar63 1

14.04.2010, 23:49

si eu sunt ,, fan '' carne de curcan felicitaripentru prezentare si meticulozitatea prezentarii fazelor intermediare ale pregatirii

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:16

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Curcan Delicious Flavours