"Pizza" de cartofi

de Adele in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2015 | 3546 vizualizari

 

Precizez nu este o pizza clasica si reteta este originara din zona de sud a Italiei, mai precis Salerno, regiunea Campania. Despre reteta va pot spune, este destul de rapida si va poate ajuta sa faceti curat prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi.
  • 2 oua.
  • 20 gr unt.
  • 100 gr mozzarela.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • jambon.
  • sunca(pancetta).
  • salam uscata(Napoli sau Milano).
  • piper.
  • 50 gr fetta.
  • pesmet.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pizza" de cartofi:

Cartofii se curata ,se spala ,se taie cuburi si se pun la fiert. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor ,se taie cuburi ,salamul,jambonul,sunca si mozzarela.

Cand cartofii sunt fierti se scot din apa ,se pun intr-un vas si se pregatesc ca pentru pireu, se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se incorporeaza ouale,unul cate unul,se adauga si restul ingredientelor, amestecand bine, se potriveste de sare (doar daca este necesar) si pier.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu unt si pesmet,deasupra se presoara pesmet si se pun catvea felii subtiri d eunt.Se da la cuptor la 180°-200° pentru 15-20 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosii ingredientele pe care le preferiti sau pe cele care le aveti la indemana.

2

Se serveste atat calda cat si rece.

3

Se paote pregatii si in portii mai mcici ,folosind formele de muffins.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pizza" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj