Legume gratinate

de lia maria in Mancaruri de post, 23 Sep 2011 | 6864 vizualizari

 

Daca va plac legumele va recomand acest meniu fin, delicious, fara calorii si foarte sanatos ! Cosumat simplu este ideal pentru post!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 3 vinete albe nu prea mari
  • 2 buchete mari de conopida
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 mana frunze prospete de busuioc
  • ½ lingurita sare mare
  • 150 ml ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit.

Curatam dovleceii si vinetele de coaja, le taiem in felii, groase cam de 0.5cm, le pudram cu sare, le amestecam putin scutur-ind/salt-ind castronul si le lasam cam 15’, sa-si lase zeama, apoi le scurgem.

Frunzele de busuioc le spalam bine cu apa rece.

Rosiile le oparim, le indepartam coaja si tot ce este stricat, apoi le taiem in felii la fel de groase ca cele de dovlecei si vinate.

Pornim cuptorul aragazului, luam vasul de lut, il ungem cu ulei si alternand feliile de dovlecel-conopida-rosie-frunza de busuioc, incepem si cladim de jur imprejur, formand cercul de la marginea vasului. In mijloc, formam un al doilea cerc, de data asta cu bucatile de conopida, iar mijlocul il umplem cu restul de legume, apoi le stopim cu restul de ulei.

Dam la cuptor, sub capac, timp de 60’, dupa care indepartam capacul si mai lasam la copt inca 60’ sau chiar mai mult daca doriti legumele si mai rumenite.

Se servesc ca atare sau ca si garnitura alaturi de un peste prajit sau diverse fripturi din carne.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume