Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci

de Adinuta in Mancaruri de post, 16 Noi 2009 | 8730 vizualizari

 

Am mancat acum cateva zile aceasta supa, numai ca era facuta cu carne de miel. Eu nu prea sunt fan miel, asa ca am facut o varianta vegetariana a supei si am umplut pierogi cu varza si ciuperci. A iesit taaaaare buna! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru supa si umplutura:
  • un sfert de varza proaspata mai mica
  • vreo 5 ciuperci mari
  • 2 sfecle mari
  • vreo 3-4 cepe mititele sau 2 mai mari
  • vreo 4 catei usturoi
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
Pentru pierogi:
  • 4 cani de faina
  • 2 cani apa fierbinte
  • o lingura ulei de masline
  • un pic de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci:

 Pasul 1: Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la fiert, eu insa i-am pus la sfarsit, zdrobiti. Varza si ciupercile le-am taiat si le-am tocat marunt la robotul de bucatarie.

Pasul 2: Am taiat cealalta ceapa si am pus-o la calit cu un pic de ulei. Cand a inceput sa se aureasca am pus varza, ciupercile, in pic de apa si foaia de dafin. Le-am lasat la fiert, amestecand din cand in cand. La sfarsit, cand a fiert, am adaugat sare, piper si apoi am lasat-o la racit. Intre timp am facut un aluat elastic din faina, un pic de sare si ulei, peste care am pus apa fierbinte, am amestecat intai cu furculita, apoi cand s-a racit, cu mana. Aluatul nu se framanta foarte mult, sa nu se intareasca. Se lasa deoparte cateva minute, acoperit.

Pasul 3: Am intins aluatul intr-o foaie subtire din care am decupat forme rotund cu paharul. Arata mai bine daca formele si respectiv pierogi sunt mici... eu le-am facut cam mijlocii pentru ca imi place sa simt gustul umpluturii si pentru ca oricum ia ceva timp modelarea lor. Formele rotunde de aluat se umplu fiecare cam cu cate o lingurita de umplutura de varza cu ciuperci. Setine aproape un pahar cu apa pentru a umezi marginile acestor coltunasi si a-i lipi bine. Am presat marginile cu furculita. Sunt mai aratoase si se lipsesc si mai bine asa.

Pasul 4: Apoi am pus pierogi (in functie de cat de mare e oala puteti pune la fiert destul de multi o data) intr-o oala cu apa clocotita (cu un pic de sare).  Am amestecat usor pentru ca pierogi sa nu se prinda de fundul oalei sau intre ei. Sunt fierti cand se ridica la suprafata, plutesc. I-am scos pe o farfurie mai mare.

Pasul 5: Am adaugat usturoiul pisat in supa de sfecla care intre timp a fiert. Am mai lasat-o un pic pe foc, am oprit-o si am strecurat-o. Eu am mancat aici supa de sfecla limpede, cu pierogi, fara altceva, dar cum imi place sfecla, am razuit ceva bucatele inapoi in supa strecurata. Untr-un castronel am pus frumos cativa pierogi fierti, iar peste, supa de sfecla. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus și dovlecei prăjiți, aromatizați cu usturoi ( MULTICOOKER)