Parizer din piept de pui cu ardei si masline

de simona72 in Mezel de casa, 25 Aug 2014 | 20619 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Lia, am pus-o la seif si am fost sigura ca o voi incerca. In mare parte am respectat reteta, desigur cu mici modificari la mirodenii, dar aici fiecare o poate adapta dupa preferinte....Dupa ce a fost facuta si degustata eu vin si va spun ca merita sa o incercati, dar sa nu va ganditi ca seamana cu parizerul pe care-l cumparam din magazine. Un plus pe care il voi aduce data viitoare cand il voi face este ceva grasime, ma gandesc la grasime de rata de tzara...parizerul este cam uscat fiind facut din piept de pui, nu are pic de grasime...in rest, adaptati dupa preferintele si gusturile voastre...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui intreg de aproximativ 500 gr
  • 2 oua
  • 100 gr gris
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare si piper
  • 1 lingurita mix de condimente: boia, oregano,piper, cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia
  • 70-80 gr masline verzi murate fara samburi
  • mai aveti nevoie de folie alimentara si folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parizer din piept de pui cu ardei si masline:

Pieptul se spala, se zvanta si se taie cubulete. Daca folositi robotul de bucatarie, treaba merge foarte repede...maruntiti pieptul de pui la robotul de bucatarie pt 1-2 minute pana se toaca fin. Se adauga ouale, grisul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare si piper, se porneste robotul si se mai mixeaza inca 1-2 minute. Prin orificiul de ulei, am turnat uleiul in fir subtire in timp ce robotul isi facea treaba. Ardeiul capia l-am taiat fidelute si l-am adaugat impreunna cu maslinele la compozitia de parizer.

Am amestecat cu o spatula si am rasturnat compozitia pe 2 fasii de folii alimentare puse una langa alta, putin suprapuse. Am invelit compozitia in foliile alimentare, le-am dat forma de sul, iar capetele le-am innodat. Am invelit sulul de parizer in 3 straturi de folie de aluminiu (pt siguranta) si am adunat capetele. Ca sa nu patiti ca si mine, sa va calculati dinainte vasul in care veti fierbe parizerul. Al meu a iesit cam lung si deabea am gasit o cratita care sa corespunda ca marime. Pentru ca a intrat cam la fix, am pus parizerul in cratita, iar peste el am pus apa clocotita cat sa treaca de el. Am pus capac si am dat la foc mic pentru 30 minute, l-am intors si l-am mai lasat inca 30 minute. Dupa fierbere a crescut in volum, s-a dilatat, din acest motiv cred ca este necesar sa fie intors, mai ales daca folositi o cratita si nu o oala.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, inlaturati foliile, dati la frigider pana a doua zi, iar dimineata serviti la micul dejun.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer din piept de pui cu ardei si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus