Caltabos

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 34522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • o ceasca orez
  • sare
  • piper macinat
  • mat gros de porc
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la fiert,. Atentie, altfel se va sparge matul!  Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu foi de dafin si boabe de piper. Se inteapa cu un ac in mai multe locuri si se fierbe la foc mic 45 de minute. Se poate manca rece sau cald, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

22.12.2018, 06:55

Rahela Velicu 1

22.12.2018, 08:46

Sidy 1

22.12.2018, 14:15

No...caldabos din asta n-am mancat niciodata Oana....Musai trebuie sa-l incerc si eu,asa cu carne de porc ! La noi se face cu organe...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabos