Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.
In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.
Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:
Untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.
Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.
Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta. Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.
Pofta mare !