Lasagne cu carne

de Alina26 in Lasagna, 24 Iul 2014 | 6391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g pasta pt lasagna uscata
  • 2 mozzarella
  • 150g parmezan ras

Sosul Ragu:

  • 1 kg carne amestec
  • o ceapa
  • un morcov
  • o tulpina de telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 700 g sos de rosii
  • o lingurita busuioc uscat
  • o lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • doua pahare de apa

Sos Bechamel:

  • 40 g unt
  • 2 lg ulei de masline
  • 6 lg de faina
  • 1 L lapte
  • sare
  • un varf de cutit de nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne:

Pregatim sosul Ragu:

Taiem toate legumele cubulete.

Punem uleiul la incins si adaugam legumele.

Dupa ce s-au inmuiat punem carnea, lasam pt 15 min sa scada apoi adaugam sosul de rosii, apa si condimentele si lasam sa fiarba aproximativ o ora.

Pregatim sosul bechamel:

Punem uleiul si untul la topit intr-o cratita si laptele separat intr-o oala la incalzit.

Dupa ce s-a topit untul adaugam faina treptat amestecand cu telul.

Punem laptele incet si amestecam pana se incorporeaza tot.

Dupa ce am terminat de pus tot laptele adaugam sarea si nuscoara si mai lasam pt inca 10 minute la foc mic sa fiarba amestecand din cand in cand.

Punem intr-o tava 2 linguri de sos ragu si 2 linguri de bechamel,le intindem atat cat sa cuprinda toata tava.

Adaugam pastele lasagna uscate si cele doua sosuri, motzzarella taiata cubulete si parmezanul ras

Continuam pana se termina tot sosul ultimul strat fiind mozzarela si parmezanul.

Punem tava la cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min pana se rumeneste.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Am folosit pasta care nu necesita fierbere

2

Sosurile trebuie sa fie putin lichide

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu sos ragu alla bolognese