Aceasta este varianta mea....sper sa va placa! :)
pentru ragu:
pentru sosul beschamel:
Mai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin sa se caleasca.Cand legumele s-au calit,adaugam si carnea tocata si o mestecam bine.Lasam pana carnea s-a schimbat la culoare,apoi stingem cu paharelul de vin.Lasam sa se evapore vinul,adaugam sucul de rosii,sarea,piperul si lasam la fiert la foc mic pentru circa o ora.
Intre timp pregatim sosul beschamel.Topim untul intr-o cratita,adaugam toata faina odata si mestecam bine pana se desprinde de pe marginile cratitei.Adaugam si laptele treptat,atat cat sa aibe o consistenta nici prea lichida nici prea solida.Lasam sa fiarba cateva minute,punem nucsoara si sare dupa gust apoi o dam deoaparte.Trebuie mestecat incontinuu altfel face cocoloase.
Asamblez lasagna astfel:Ung o tava patrata cu unt,pun un strat subtire de sos amestecat cu o lingura de ragu,apoi asez deasupra foile de lasagna(eu nu le oparesc inainte,dar daca vrei puteti sa le opariti cateva minute in apa sarata),un strat de sos amestecat cu ragu,presor parmezan din abundenta si tot asa pana fac 4 straturi.Ultimul strat e de sos amestecat cu ragu.Pun cateva bucatele de unt deasupra,parmezan si dau la cuptor la 200 grade pentru circa 30 minute.
Pofta buna!
1
eu mai fac ragu-ul si cu "pasta" de la carnati.Iese mult mai bun,dar e si mai greu de digerat.